T: +31 (0) 6 5264 9393     M: info@byce.nl
  • nl
  • en

Onze Diensten

Als management dienstverlener richten we ons op het innoveren van uw business, het versterken van het management van uw organisatie en zo het verbeteren van de prestaties van uw organisatie. Hierbij sluiten we nauw aan bij de strategie van uw bedrijf.
Samen met u als opdrachtgever stellen we vast hoe we u het best kunnen ondersteunen en waaraan uw nieuwe (tijdelijke) manager moet voldoen. Maatwerk dus. Dit geldt voor zowel voor onze diensten Management Search, Interim Management als Management Coaching.

Byce verricht haar werkzaamheden op basis van Algemene Voorwaarden die u hier kunt vinden.

Diensten

Untitled-6

Management Search

Het plaatsen van een nieuwe vaste manager is een manier om de organisatie te versterken. De nieuw aangetrokken manager zal de organisatie verder tot ontwikkeling brengen in lijn met de strategie en doelstellingen van de organisatie.

Iedere opdracht is maatwerk maar de jarenlange ervaring van Byce op het gebied van actieve benadering van kandidaten, gebruik van (nieuwe)media, alsmede het uitgebreide netwerk van ambassadeurs en relaties staan borg voor een efficiënte en effectieve procedure om opdrachtgevers te voorzien van competent management.

Vertrouwelijkheid is hierbij van belang. Byce voert haar Management Search opdrachten uit op basis van exclusiviteit.

Untitled-5

Interim Management

Interim Management is een instrument voor organisatie-ontwikkeling: de interimmanager zal bij vertrek de organisatie versterkt achterlaten. Tevens worden interimmanagers ingezet bij de overbrugging van tijdelijk open posities zonder specifieke directe veranderingsdoelstelling.

Byce werkt met geselecteerde professionele interim managers op het niveau algemeen, functioneel en programma-/projectmanagers ten behoeve van veranderingsprocessen.

De diversiteit aan ervaring, opgedane mensenkennis en vakbeheersing stelt hen in staat organisaties en problemen vanuit meerdere perspectieven te bekijken. Zij plegen interventies die de eigen organisatie niet meer ziet of waarbij de organisatie niet meer in een posities is dit te doen. Veranderingstrajecten kunnen daardoor in gang worden gezet en wel vlotgetrokken.

home_foto

Management Coaching

Innovatie is vernieuwen of verbeteren van samenwerking in de keten van bedrijven, van produkportfolio of van bedrijfsvoering/ processen van een organisatie. Maar innoveren is ook het ontwikkelen van medewerkers/managers met focus op de primaire doelstelling en strategie van de organisatie. Zonder innovatie van de managers/medewerkers kan de organisatie zich ook niet innoveren.

Byce helpt managers in het verbeteren van hun functioneren middels een coachingstraject. Een coachingstraject start altijd met een competentie-assessment en een hulpvraag. Een coachingstraject bestaat meestal uit 6-8 sessies en richt zicht op groei in inzichten en het vinden en opheffen van blokkades die beter functioneren in de weg zitten. Het traject eindigt met een eindverslag waaruit het nieuwe inzicht/geleerde expliciet wordt gemaakt.

Back to Top